بهترین نرخ ارز دیجیتال
China Never Completely Banned Crypto
اخبار رمز ارزی جهان اخبار رمزارزها
مشروح:
با وجود رسانههای غربی بیشماری که «ممنوعیت» کریپتو چین را توصیف میکنند، تجارت کریپتو در سرزمین اصلی چین بسیار زنده است. طبق گزارش ها، تنها در یک ماه سال گذشته، بایننس 90 میلیارد دلار در تجارت کریپتو چین انجام داد که چین را به بزرگترین بازار برای بزرگترین صرافی جهان تبدیل کرد.
چگونه این امکان وجود دارد؟ وسوسه انگیز است که این را به داستانی درباره قدرت پول غیرمتمرکز برای فرار از کنترل دولت تبدیل کنیم، و مطمئناً حقیقتی در آن وجود دارد. اما این تنها بخشی از داستان است. Crypto در چین ناپدید نشده است زیرا رمزارز در آنجا کاملاً ممنوع نیست.
این با برداشتی که از رسانههای غربی دریافت میکنید بسیار متفاوت است، که معمولاً به ممنوعیت رمزنگاری چین یا ممنوعیت تجارت کریپتو اشاره میکنند. مثالهای زیادی برای فهرست کردن در اینجا وجود دارد - فقط کافی است یک جستجوی اساسی در آن عبارات انجام دهید تا متوجه منظور من شوید. با این حال، هنگامی که از چند تن از صاحبان صنعت چین پرسیدم که آیا فکر میکنند درست است که بگویند رمزارز در چین ممنوع است، پاسخ کاملاً منفی بود. درک کلی آنها این بود که داشتن یا تجارت رمزنگاری برای افراد غیرقانونی نیست، اما فعالیت های آنها توسط قانون محافظت نمی شود.
این تفسیر به مکالمات غیر رسمی محدود نمی شود. مقاله ای که توسط نویسندگان دادگاهی در استان فوجیان نوشته شده توجه می کند که "قوانین و سیاست های اداری تراکنش های ارز مجازی را به طور کامل ممنوع نمی کند." یک شرکت حقوقی چینی پست مفصل را در مورد این موضوع منتشر کرد که میگوید: "در حال حاضر، کشور ما هیچ قانون یا مقررات اداری منع فعالیتهای معاملاتی بیتکوین ندارد."
درک اینکه چرا بسیاری تصور می کنند که رمزارز به طور کامل در چین ممنوع است، سخت نیست. مقامات چینی به وضوح صنعت کریپتو را سرکوب کردهاند و بسیاری از فعالیتهای مرتبط با کریپتو وجود دارد که در واقع مجاز نیستند.
اما در چین، آنچه که نمیشود اغلب اهمیت ویژهای پیدا میکند. مردم تمایل دارند به آنچه که به صراحت محدود نشده است توجه کنند. سپس در آن فضاهای نسبتاً خالی فضایی برای مانور پیدا می کنند.
در چین، شما باید نه تنها به آنچه قوانین می گویند، اما در مورد اینکه مردم چگونه آنها را تفسیر می کنند
بنابراین اجازه دهید یک لحظه به بررسی برخی از معروفترین سرکوبهای رمزنگاری و آنچه که در واقع گفتهاند بپردازیم. در سال 2013، چین دخالت موسسات مالی و پرداخت با بیت کوین را محدود کرد. در سال 2017 چین به طور معروف عرضه اولیه سکه یا ICOها را ممنوع کرد. چین همچنین تصریح کرد که صرافی های ارز مجازی دیگر برای فعالیت آشکار در آنجا مورد استقبال قرار نمی گیرند. قبل از سرکوب سال 2017، چین بازیگر غالب در حجم بیت کوین بود. این سرکوب تجارت کریپتو در سرزمین اصلی را خنثی نکرد، اما مطمئناً آن را به یک منطقه خاکستری سوق داد. BTCC، طولانی ترین صرافی بیت کوین چین، عملیات تجاری خود را در چین در سال 2017 تعطیل کرد.
یک سرکوب گستردهتر در سال 2021 انجام شد. این سند که توسط 10 نهاد رسمی چین امضا شده است، دارای محدودیتهای گستردهای است. می گوید که ارز مجازی وضعیت قانونی مشابه ارز فیات را ندارد. به عبارت دیگر، بیت کوین پول قانونی نیست. می گوید که فعالیت های تجاری مرتبط با ارز مجازی به عنوان فعالیت های مالی غیرقانونی در نظر گرفته می شود. کسبوکارهای صرافی نباید بهعنوان طرف مقابل مرکزی برای خرید و فروش ارزهای مجازی عمل کنند و صرافیهای ارز مجازی خارج از کشور از طریق اینترنت به ساکنان چین خدمات ارائه میکنند. زبان محدود کننده دیگری نیز وجود دارد.
در سال 2021، چین نیز استخراج ارزهای دیجیتال داخلی را به شدت تحت فشار قرار داد. اما، حتی در میان همه این محدودیت ها، شکاف های قابل توجهی وجود دارد. به عنوان مثال، مقررات 2021 به نظر نمی رسد افراد را از داشتن ارزهای دیجیتال محدود کند. به نظر نمی رسد که آنها تجارت همتا به همتا را بین افراد محدود کنند.
یک قطعه مهم دیگر در سند 2021 احتمالاً نگرش رسمی چین نسبت به ارزهای دیجیتال را روشن می کند. این قسمت خطرات قانونی مربوط به مشارکت در سرمایه گذاری و فعالیت های تجاری ارز مجازی را تشریح می کند. متذکر میشود که اگر شخصی در ارزهای مجازی سرمایهگذاری کند و نظم عمومی و اخلاق حسنه را نقض کند، اقدامات حقوقی مدنی مربوطه فاقد اعتبار است و زیانهای ناشی از آن بر عهده افراد است.
به عبارت دیگر، اگر پس انداز زندگی خود را در یک سکه میم از دست دادید، در مورد آن به دولت گریه نکنید. فعالیتهای انفرادی رمزارز لزوماً توسط قانون محافظت نمیشوند، اما این همان ممنوعیت نیست.
مجموعههای بالا ممکن است شبیه به شکافتن موها باشند. ممکن است کسی استدلال کند که مقررات چین تجارت کریپتو را چنان دشوار می کند که به یک ممنوعیت موثر تبدیل می شود. اما برای درک وضعیت واقعی، شما باید نه تنها به خود قوانین، بلکه به نحوه اجرا یا عدم اجرای قوانین نیز توجه کنید.
این راز نیست که سرکوب کریپتو چین تجارت کریپتو را متوقف نکرد. بر اساس گزارش Chainalysis، معاملهگران چینی 86 میلیارد دلار خالص از فعالیتهای ارزهای دیجیتال بین جولای 2022 تا ژوئن 2023 به دست آوردند. در برخی موارد، افراد همچنان از حسابهایی استفاده میکردند که در صرافیهای خارج از کشور باز کرده بودند. گاهی نیاز به یک شبکه خصوصی مجازی داشتند، گاهی نیاز نداشتند. تجارت همتا به همتا از طریق برنامه های رسانه های اجتماعی مانند وی چت یا تلگرام نیز امکان پذیر شده است. داستانهایی از افرادی وجود دارد که از طریق واسطهها شرکتهایی را در خارج از کشور راهاندازی میکنند و سپس از آن شرکت خارج از کشور برای تکمیل شناسایی سازمانی شناخت مشتری (KYC) در مبادلات رمزنگاری استفاده میکنند.
برای یک دولت بسیار دشوار است که دارای ارز غیرمتمرکز مانند بیت کوین باشد. اما روایت رایج رسانههای غربی - که مردم بهطور پنهانی رمزارز را پشت سر مقامات چینی معامله میکنند - کاملاً درست نیست. به بیان دیگر: اگر بایننس 90 میلیارد دلار تجارت در چین انجام می داد، مقامات چینی احتمالاً چیزی در مورد آن می دانستند. در واقع، همان مقاله WSJ اشاره کرد که مجریان قانون محلی برای شناسایی فعالیتهای مجرمانه در میان بیش از 900000 کاربر فعال صرافی از نزدیک با Binance همکاری کردند. رویترز پس از بررسی مبادلات ارزهای دیجیتال آنلاین و مصاحبه با سرمایه گذاران خرد، دریافت که "دسترسی به بیت کوین در سرزمین اصلی چندان دشوار نیست."
این واقعیت که حجم زیادی از تجارت کریپتو از «ممنوعیت» جان سالم به در برد، نشان میدهد که چین هرگز قصد پاک کردن رمزارزها را از نقشه نداشته است. در عوض، هدف اصلی بالا بردن مانع ورود بود. از این نظر، قوانین جدید بسیار مؤثر بودند. ناخوشایندتر کردن تجارت به جلوگیری از دستیابی کریپتو به انبوهی از سرمایه گذاران ساده کمک می کند. آخرین چیزی که پکن میخواهد این است که همان سرمایهگذاران برای اعتراض به ضررهای خود به خیابانها بیایند. همه چیز به یکی از اصول کلیدی در سیاست چین برمی گردد: حفظ ثبات اجتماعی.
چین دلایلی دارد که در مورد رمزارزها محتاط باشد. نمی خواهد مردم از آن برای فرار از کنترل سرمایه اش استفاده کنند. در همان زمان، چین مدتهاست که از پتانسیل فناوری بلاک چین استقبال کرده است، و پکن حتی یک برنامه سفید وب3 منتشر کرد. این کشور برنامههای بلندپروازانهای برای ارز دیجیتال بانک مرکزی خود دارد. این امکان وجود دارد که مقامات بخواهند در را به روی خود کریپتو کمی باز نگه دارند، فقط در هر صورت.
این تئوری به توضیح آنچه در هنگ کنگ روی می دهد کمک می کند. این شهر گام های بسیار عمومی برای تثبیت خود به عنوان هاب دارایی دیجیتال در آسیا، اگر نه جهان، برداشته است. هنگکنگ و چین بهعنوان «یک کشور، دو سیستم» عمل میکنند، و موضع نسبتاً خوشآمد هنگکنگ در قبال ارزهای دیجیتال حداقل تا حدودی مورد تأیید پکن است. اجازه رشد کریپتو در هنگ کنگ، اگر نه در سرزمین اصلی، راهی برای چین برای ماندن در بازی و در عین حال کاهش خطرات است.
در چین، نه تنها باید به آنچه قوانین میگویند، بلکه به نحوه تفسیر مردم نیز توجه کنید. اشاره به سیاست چین به عنوان ممنوعیت فراگیر رمزارزها، وضعیت را در یکی از مهم ترین بازارهای جهان بسیار ساده می کند.
متن اصلی خبر : CoinDesk•9 hours ago